· 

Tienermoeder zijn is zwaar?

Deze vraag krijg ik bijna dagelijks, en heb altijd een heel standaard antwoord "ik had het zwaarder verwacht". Wat ik ook oprecht meen maar als ik er meer over na denk wat ik vind ik er dan nog van?

 

Ja tourlijk is het zwaar. Niemand die het nooit zwaar vind om een kindje op te voeden, of je nou alleen bent of samen met je partner. En ondanks dat ik voor 100% achter de keuze stond om Quinty te houden en op te voeden, Vind ik het soms heel lastig. Veel thuis zitten om Quinty ook haar rust te geven en ze heel prikkelbaar is. En nee ik vind het niet erg om thuis te zitten maar soms komen de muren echt wel op je af, want ik soms echt niks verzinnen om even gezellig te gaan doen...

 

En hoeveel contact Ik had met verschillende vrienden, heb ik nu nog maar (bijna dagelijks) contact met 1 echt vriendin. Je hoort soms wat van mensen en daarna is er weer 100 jaar radiostilte. Wat ik best lastig vind omdat ik er van hou om vrienden en zo te spreken...

Wel ben ik in contact met andere "tienermoeders" gekomen. Mensen die je echt begrijpen en ook in "de zelfde" situatie hebben gezeten / nog zitten.

 

Ook school is 10x zwaarder geworden. hoe fijn ik het vind om tussen andere mensen te zijn van ongeveer de zelfde leeftijd, hoe slecht mijn aandacht bij school en juist meer bij Quinty. Op school word ik geholpen met plannen en daar maak ik mijn werk wat ik nog moet doen en waarin in achter loop!

 

Verder probeer ik zoveel mogelijk te doen wat ik voor Quinty ook altijd al deed! 

 

Liefs, Demi