· 

Mijn kind & social media - #2 Sanne

 Een paar week geleden heeft sanne zich voor gesteld. Klik hier om te lezen.

 

Ik ben zelf een groot fan van social media, wie niet in deze tijd? Je ontkomt er niet aan en waar je ook maar gaat heb je te maken met een 1 of andere vorm van internet en de verschillende platforms er om heen. Zelf maak ik gretig gebruik van Facebook & instagram. Maar nu ben ik moeder geworden. Kijk ik anders tegen deze media platforms aan? 

 

Ja, ik ben een stuk terughoudender geworden wanneer het op het posten van foto's of berichten aan komt. Ik vind het niet erg om een klein beetje van mijn lieve en prachtige zoon te delen met de mensen online maar er staat ook ontzettend veel druk op. Gezien het feit dat ik in een toeristisch land woon heb ik te maken met veel vaste vakantie gangers die mijn man al jaren kennen en nu mij en onze zoon dus ook. Vanzelfsprekend zijn ze dus ook super nieuwsgierig naar onze zoon en vragen geregeld om foto's o.i.d via facebook. Ik vind het geen probleem om privé een fotootje te sturen maar wel met de waarschuwing erbij het niet door te sturen naar anderen.. Dat is namelijk niet hun recht. 

Ik ben niemand verplicht mij of mijn leven (man&kind) bloot geven aan jan en alleman. 

Ik laat die deur op een kleine kier staan en heel af en toe krijgen mensen daar een glimp van. De druk van social media en het móéten delen van je hele hebben en houden is zo toegenomen dat wanneer je het niet doet je buiten de boot valt en je maar een kluizenaar bent. 

Menig man die mij echt kent weet dat ik niet hou van druk en ik laat me niet gek maken door wat een ander van mij wilt. Mijn kind verdient het om "anoniem" op te kunnen groeien zonder later de meest belachelijke foto's/video's of memes terug te vinden van zichzelf op internet. Het internet is een eng iets en hoe meer je plaatst hoe meer mensen misbruik kunnen maken van je gedeelde content.. 

 

Natuurlijk heeft iedereen recht om te doen wat hij of zij wilt, maar dit is mijn persoonlijke mening en ik ben blij dat ik die hier heb mogen delen. 

Sanne.

Lees ook

Huilbaby trauma.

ontwikkelingen 0 tot 3 maand.