· 

Het leed dat "tienermoeder" zijn heet...

Het is hun eigen schuld. Ze zijn niet verstandig genoeg om een kind op te voeden. Een kind kan geen kind opvoeden, en ga zo maar door. Dagelijks komt er wel weer iets voor bij op sociale media. "Tienermoeders" worden standaard in een hokje geplaatst. 9/10 mensen gaat er gelijk van uit dat het probleem jongeren zijn en al onder toezicht staan van Jeugdzorg. Vandaag spreek ik even uit wat ik over die vooroordelen vind!

 

Facebook.

Ik kwam in een Facebook groep een bericht tegen waar een meisje van 16 zwanger is, en vroeg of er nog meer tienermoeders in die Facebook groep zaten. Ik ben dan altijd iemand die heel nieuwsgierig is en in de reactie ga kijken. Daar viel mijn oog gelijk al op een reactie waar in stond "nou wees er maar trots op". Wat werd ik hier boos van. Als of iemand die "te" jong moeder wordt niet trots op haar zwangerschap mag zijn? Belachelijk!

 

Loedermoeder.

Tuurlijk iedereen weet dat het niet de ideale situatie is. Een kind hebben terwijl je eigenlijks uit hoort te gaan en soms naar school moet gaan. Maar wanneer je erachter komt dat je zwanger bent Veranderd alles!  Als je rond leest wat sommige "volwassen" vrouwen schrijven over tienermoeder, is dat echt bizar. Volgens veel vrouwen ben je pas een goede moeder wanneer je ongeveer halve wegen 20 bent of soms nog ouder! Als tienermoeder ben je dus al snel een "loedermoeder". En kan je absoluut niet voor een kind zorgen. Nou fout! Tienermoeders kunnen prima voor hun kind zorgen en weten echter net zo veel bij een eerste kind als iemand van de "ideale" leeftijd.

Hier onder 2 voorbeelden over reacties waar ik het over heb. (wegens privacy zijn de namen van de personen vervaagt)

 

Mijn ervaringen.

Toen ik wist dat ik zwanger was en ik het zou houden, vond ik het reuze eng! Eng om alle reacties aan te horen van mensen, en bang dat mensen me zouden veroordelen. Als ik door school of door de stad liep zag ik altijd mensen achter zich kijken als ik langs liep. De ogen van sommige mensen werden zo groot en hun mond viel zowat open! Ik weet nog dat ik een winkel binnen liep en een groepje meisjes (ik schat dat ze 14 jaar waren) tegen mij zei "hoer", mijn reactie daarop was meteen "dankjewel". Daar dat deed echt wel wat met mij. Dat er ook mensen aan mij vroegen of het gepland was en weet ik het wat nog meer. 

 

Ik vind niet dat je "tiener" moeders mag veroordelen op leeftijd! Kom op een moeder is een moeder... Of je nou 16 ent of 40 de liefde voor je kind is het zelfde! En een tienermoeder zorgt echt niet slechter voor haar kind. Mensen krijgen tegenwoordig vooral ook een slecht beeld voor programma's zoals vier handen op één buik maar 9/10 keer iemand voor wordt uit gekozen die met jeugdzorg en alles te maken heeft!

 

 

https://www.npo3fm.nl/nieuws/tussenuur/379397-tienermoeders-zijn-eigenlijk-gewoon-superhelden

 

Lees ook:

Huilbaby trauma.

Sinterklaas met een baby.