· 

Huilbaby trauma.

Quinty was een huilbaby. Voor de 2e keer gooi ik het er uit! Ik had nooit gedacht dat het je zo op zou vreten, maar jeetje was is dat heftig zeg! Ik dacht er altijd heel makkelijk over en dacht alles is weer goed wanneer ze een "normale" baby is, die lacht en heel tevreden is. Maar niets is wat het lijkt.

 

Even in het kort.

Voor de genen die het nog niet wisten, Quinty was een huilbaby. Het duurde maar 2 weken, maar die 2 weken voelde als een heel jaar op dat moment. Het begon met Quinty haar regeldagje. Ze had haar regeldagje toen ze precies 14 dagen oud was. Ze sliep weinig, dronk veel en huilde veel. Maar na 2 dagen was het nog het zelfde! En het werd alleen maar erger, Ik heb zelfs 's nachts soms geen oog dicht gedaan. Na 2 weken was het genoeg en zijn we naar het ziekenhuis gegaan, waar ze Quinty in een nieuw ritme hebben gezet. 

Voor het hele verhaal klik hier.

 

Lees ook

Huilbaby.

 

Als Quinty huilt.

Wanneer Quinty op bed ligt en het lampje van de babyfoon gaat aan, gaat het al mis. Mijn hart gaat dan helemaal te keer en raak lichtelijk in de stress. Ik zet de babyfoon dan even op geluid om te kijken of ze aan het brabbelen is of huilen. Wanneer ik hoor dat ze brabbelt lucht dat gelijk een heleboel op! Maar wanneer Quinty huilt moet ik zo snel mogelijk naar haar toe om haar te troosten (Dat moet ik van mezelf doen!).

 

Slechte eigenschap.

Wanneer Quinty huilt in de box, pak ik haar gelijk op en zet haar bij mij. Door dat zij zo veel heeft gehuild kan ik heel slecht tegen haar gehuil. Niet dat ik helemaal gek word en haar wel wat aan kan doen, maar het zit mij gewoon niet helemaal lekker. Wanneer ze huilt weet ze nu ook dat ik haar op pak en dat weet ze maar al te goed! Ik wil het Quinty ook altijd naar haar zin maken, ook al kan dat gewoon niet altijd. Ik ga mij dan heel schuldig voelen als ik even geen tijd heb omdat ik even snel wat tussen door moet doen.

 

Lees ook:

Mijn zwangerschap.

 

Mee huilen.

Vaak genoeg is dat gebeurt. Wanneer Quinty moest huilen omdat ze niet kon slapen en ik helemaal in de stress raakte door haar gehuil, zat ik gezellig met haar mee te huilen. Vaak genoeg hebben mijn ouders dan ook gezegd "leg haar lekker in bed en ga even wat voor jezelf doen, ze ligt veilig in haar bedje er kan niks gebeuren en ze valt van zelf in slaap!". 

 

Hoe verder?

Het gaat steeds een beetje makkelijker en Het gaat mij steeds makkelijker af om met een huilende baby on te gaan. Quinty is veel vrolijk en huilt nu alleen nog wanneer ze moe is of honger heeft. Het zal mij dan wel altijd bij blijven en zal het er altijd wel lastig mee hebben, maar ik ben blij zoals het nu gaat en geniet ik van elk moment met Quinty!

 

Like en volg ook onze social media accounts, en blijf op de hoogte van de nieuwe blog posten!

Instagram: @Quintybeau.nl

Facebook: Quinty Beau

Lees ook:

top 5 baby miskopen.

Tante Pleun.