· 

Mijn lichaam door de zwangerschap.

Striae of geen striae, Vel over of weer een strakke huid. Bij iedereen is het anders na de zwangerschap. De ene heeft geluk dat zij haar (bijna) eigen lichaam van voor de zwangerschap en de ander moet er maar mee dealen dat het lichaam voor altijd is veranderd. Over al zie je vrouwen die na de zwangerschap hun 'oude' lichaam weer terug hebben zonder striae en vel over. De lichamen met striae is meer een "taboe" daarom vertel ik mijn verhaal over mijn lichaam na de zwangerschap met striae.

 

Striae.

Tijdens de zwangerschap heb ik tot 30 weken nergens last van gehad. Maar toen van de 1 op het andere moment zaten ze er, dat verschrikkelijke striae. Ik kon wel huilen (nog steeds wel). Wat vind ik dat verschrikkelijk! En dat iedereen dan zegt: maar je hebt er wel wat mooist voor terug gekregen... (dat snap ik ook wel maar zie je niet hoe lelijk het is?). Vurig rood en verschrikkelijk lelijk en dan ook nog eens het idee dat het nooit meer weg gaat. Gelukkig gaat her vurige rood nog wel weg maar dat duurt voor mijn gevoel ook wel een eeuwigheid! Als mensen horen dat ik striae heb denken ze vaak oh vast een beetje op je buik. Nou fout mijn halve lichaam zit er ondertussen helemaal onder! 

 

Zwangerschapskilo's.

Die stomme zwangerschapskilo's wat heb ik er een hekel aan! Tijdens de zwangerschap heb ik mij best laten gaan, veel lekker eten wat niet goed voor me was. Tijdens de zwangerschap had ik het motto 'ik word toch wel dik'. Nu heb ik daar vreselijke spijt van! Tijdens de zwangerschap was ik 30kg aangekomen (ja 30kg !). Heel snel ben ik de helft kwijt geraakt maar dan, ineens heb je geen zin meer om er op te letten en staat het stil. In je achterhoofd wil je zo graag die 15kg er nog af hebben maar je wil er niet steeds zo mee bezig zijn. Door die kilo's voel ik mij niet mezelf en vind ik het gewoon vervelend om naar mezelf te kijken in de spiegel! Bah, stomme zwangerschapskilo's

 

Schaamte.

Vanaf dat ik striae kreeg schaamde ik me dood om mijn buik zonder shirt te laten zien. van een 'mooie' zwangere buik naar een zwangere buik met striae. Schaamte om met die warme dagen naar het zwembad te gaan waar iedereen mijn buik zou zien, waar je eigenlijks zo trots op zou moeten zijn. En nog steeds, nog steeds heb ik die schaamte om te gaan zwemmen in een bikini. Zo graag wil ik zwemmen met Quinty maar een mooi badpak moet ik eerst vinden. Het is niet alleen de striae die je tegen houd om dingen te gaan doen zoals zwemmen maar ook de zwangerschaps kilo's. Je hebt het gevoel dat mensen je de hele tijd aan zitten te kijken om hoe je er uit ziet (is natuurlijk niet altijd zo!), en maakt het allemaal net iets vervelender.

 

 

 

Dat was 'm dan. Hoe mijn lichaam verandert is door de zwangerschap. 

reacties en opmerkingen zijn altijd welkom onder de blog!