· 

Avond routine met een baby.

vandaag Schrijf ik over mijn avond routine met een baby van 3 maanden oud. door dat Quinty in een vast ritme zit met voeding ziet elke avond er als volgt uit bij mij.

 

17:00

om 17:00u haal ik Quinty meestal van de kinderopvang ( de ene keer iets eerder en de andere keer iets later). Meestal is ze dan net wakker van haar middag dutje. Als we thuis zijn is het altijd even weer omschakelen voor Quinty en zit ze even rustig bij mij. Wanneer ze weer een beetje omgeschakeld is speelt ze soms nog even in de box of in de wipstoel.

 

18:00

Rond 18:00u mag Quinty de fles. De fles word gemaakt met 180cc en 6 schepjes. Quinty hoeft niet de fles leeg te drinken maar drinkt naar behoefte, de ene keer drinkt ze de fles leeg en de andere keer blijft er nog ongeveer 90cc in. Na de fles leg ik Quinty in de box en speel ik wat met haar (nu is ze vooral bezig met het oefenen om om te draaien). Na de fles van 18:00u blijft Quinty niet heel lang meer wakker, al snel merk je aan haar dat ze moe word. Wanneer Quinty moe word neem ik haar mee naar boven en trek ik rustig haar pyjama aan en haar slaapzak. En leg ik haar lekker in haar bedje.  

 

21:00

Na even voor mezelf te hebben ga ik alles klaarmaken voor de nacht en voor de volgende dag, dat ik de volgende dag mezelf en Quinty alleen nog maar klaar hoef te maken. Ik ga water koken voor in de thermoskan, 110cc water doen in 2 flessen, en Quinty haar pap flesje alvast klaarmaken. Daarna ga ik nog mijn eigen brood smeren en de rest van mijn tas inpakken. Wanneer ik alles klaar heb pak ik Quinty haar tas nog in, kijken of er nog genoeg luiers in zitten, extra kleertjes, een fles en melkpoeder en haar crèche en oppasboek. 

 

21:30

tussen 21:30u en 22:00u mag Quinty weer de fles. Meestal wordt Quinty al rond 21:30 wakker, en ben ik net klaar met alles of ben ik bijna klaar. Wanneer ik alles klaar heb gemaakt voor de volgende dag neem ik 2 flesjes met 110cc kou water, een flesje met pap, bakjes melkpoeder en thermoskan met gekookt water mee naar boven. Wanneer ik boven ben en Quinty slaapt nog ga ik eerst mezelf klaarmaken om naar bed te gaan, en daarna Quinty wakker maken voor haar pap flesje. Meestal valt Quinty tijdens het flesje gelijk weer inslaap en kan ik haar zo weg leggen.

 

Benieuwd naar mijn ochtend routine met een baby? Woensdag 25 oktober is die te vinden op de blog!