· 

ontwikkelingen 0 tot 3 maand.

Van niks kunnen naar steeds een beetje meer de wereld ontdekken. Niet alleen de groei van Quinty gaat super snel maar ook mentaal en fysiek gebeurt er veel! In kleine stapjes gaat Quinty steeds meer kunnen en doen, en wat is dat super mooi om dat te zien. Voor elk nieuw dingetje die Quinty weer kan, kan ik wel een gat in de lucht springen.

 

Geluidjes.

Wat begon met 1 vast geluidje die Quinty telkens weer herhaalt naar hele verhalen met emotie kunnen "vertellen". Wanneer Quinty blij is gaat ze heel hard en soms gillend haar verhaal vertellen, maar als Quinty boos is zie je haar hele gezicht boos kijken en met een lage toon wat zeggen. En dan te bedenken dat Quinty een paar week geleden nog zoveel moeite had met een geluidje te maken.

 

bewegingen.

Quinty was al in mijn buik heel bewegelijk, ze kon een hele dag in mijn buik bewegen (zonder te rusten tussendoor!!). Ook na de geboorte was ze heel bewegelijk, er moest altijd wel wat bewegen al was het alleen al haar teentje. Doordat Quinty heel veel bewoog was ook heel snel moe, en was ze (sinds 2/3 weken niet meer) niet langer wakker dan 1 uur wakker. Quinty begint nu steeds meer wakker te zijn en wil steeds meer kunnen (lees omdraaien). 

 

Pakken.

Alles wat in handbereik ligt van Quinty komt in haar handjes. Wanneer je iets boven haar houd blijft ze er zo geconcentreerd naar kijken en probeert ze hem te pakken (wat nog niet zo goed gaat). Ze trekt doekjes over haar hoofd, gooit de speen weg en nog veel meer.

Super leuk dat ze steeds een beetje meer door heeft wat ze allemaal kan.

 

volgen.

Alles wat er leuk of bekent er uit ziet volgt ze! Als je voor Quitny langs loopt gaat ze je heel bewust volgen en vooral als ze mama ziet! Wanneer je naar opa of oma kijkt en mama komt er naast staan gaat gelijk Quinty haar blik naar mama, super lief!