· 

Hoe ik ben veranderd als moeder.

Op 19 oktober 2016 kwam ik er achter dan ik zwanger was van mijn dochter Quinty Beau. Vanaf het moment dat ik zwanger bleek te zijn liet ik alles liggen en deed ik alleen nog maar dingen die ik zelf leuk vond. Tijdens de zwangerschap was ik al veel veranderd en was mijn hele leven al veranderd door dat ik integendeel van anderen van mijn leeftijd met baby spulletjes bezig was.

 

Dingen doen.

Voordat ik zwanger bleek te zijn wilde ik altijd veel doen even spontaan naar de stad of even ergens eten. Die momentjes dat ik even lekker weg ging met vriendinnen vond ik altijd het leukste. De weekendjes dat we avonds een wijntje gingen drinken of iets anders doen. Sinds ik zwanger was ging ik dat niet meer doen en zat ik het liefste thuis, ik ging niet naar alle lessen op school omdat ik tijd voor mezelf wilde en dan de stad in ging.

 

Mama Demi.

Dit was echt het raarste wat ik ooit had gezegd, het was misschien wel het grappigste doordat ik het zo ongemakkelijk zei/vond. Toen Quinty net geboren was en de eerste week heb ik nooit tegen haar gezegd dat ik MAMA was, ik vond het zo ongemakkelijk en voor mijn gevoel klopte het niet om mezelf MAMA te noemen. Nu steeds als ik Quinty zie noem ik mezelf altijd mama en zeg altijd met alles wat ik doe bijv. MAMA gaat even een flesje voor je maken.. of MAMA houd van jou..  Ik heb zelfs een keer gehad dat ik tegen de hond mezelf ook MAMA ging noemen..

 

MAMARAZZI

Foto's foto's foto's. Vanaf dat Quinty geboren is maak ik bijna wel 100 foto's per dag. Eerst snapte ik niet waarom iemand 100 foto's van zijn/haar baby zou maken van precies het zelfde, en alle foto's leken op elkaar. Nu sta ik elk moment dat ik met Quinty ben met mijn telefoon op camera.

 

 

Kleine dingen.

Van de kleine dingen die gebeuren kan ik nu wel een gat in de lucht springen. Toen Quinty voor het eerst mij een lachje gaf, begon te brabbelen en zelf haar hoofd omhoog kom houden. Ik barste uit van geluk en van trotsheid ik kon wel een uurlang tegen Quinty vertellen hoe trots ik op haar was/ben. De tranen springen mij nog net niet in de ogen wanneer quinty weer wat nieuws kan maar de rest van de dag zit er een lach op mijn gezicht.

 

Wat anderen van mij denken.

Voor mijn zwangerschap maakte het mij al nooit wat uit wat anderen van mij vonden. Tijdens de zwangerschap vond ik het toch wel wat spannender want elke dag zag ik weer heel veel mensen mij nakijken als ik met mijn dikke buik rond liep. Ondanks dat ik veel werd na gekeken deed ik nog wel alles waar ik zin in had, behalve zwemmen voor mijn gevoel dacht ik dat iedereen het raar zou vinden en ik zou mezelf figuurlijk helemaal blootgeven. Niet dat het heel veel anders zou zijn dan als ik kleren aan heb.

 

Na de zwangerschap was ik super trots op mezelf en op Quinty, nog steeds kijken mensen die ik niet ken mij na maar dat zou mij nu helemaal niks meer schelen ik ben blij met hoe het allemaal gaat en ben ik helemaal blij met Quinty!

 

Quinty op nummer 1.

Vanaf dat Quinty geboren is draait mijn hele leven om haar. Ik blijf voor Quinty thuis als ze even niet haar dag heeft en knuffel haar het liefste de hele dag (als ik dat doe gaat ze heel boos brabbelen). Als ik naar de stad ga, shop ik voor Quinty, Als Quinty Honger heeft terwijl ik zelf ergens mee bezig ben moet dat maar wachten net als alles en iedereen die op dat moment iets wil. Als ik te laat ben ergens voor dat maakt het mij helemaal niks uit, Quinty krijgt van mij alle tijd om wakker te worden enzo en ga ik niet haasten om ergens toch nog op tijd te komen. Ik moet soms dingen op het laatste moment afzeggen maar dat maakt mij niet uit ik heb liever een baby die de tijd neemt om bij te slapen of iets anders dan dat ik met een huilende baby opstap ga omdat ik dat heb afgesproken! 

 

School.

Voordat ik Quinty had vond ik school een bijzaak en maakte het mij allemaal niks uit al had ik een 1 op een toets. Nu Quinty er is vind ik school het belangrijkste op Quinty na in mijn leven, Serieus met school bezig om een goed diploma te hebben en de toekomst te kunnen bieden aan Quinty die ze verdient.