· 

Inbakeren met de puckababy.

Inbakeren van Quinty heeft veel geholpen de eerste weken. Quinty kon bij het slapen lastig haar rust pakken en sloeg veel tegen haar hoofdje met haar armpjes waardoor ze steeds weer wakker werd! In dit artikel vertel ik mijn ervaring met het inbakeren van Quinty met de Puckababy.

 

Onrustig slapen.

Vanaf dat Quinty geboren was, is ze heel erg bewegelijk. Er beweegt altijd wel iets bij haar, dus ook wanneer ze slaapt. Wanneer Quinty in slaap voel bewogen haar armpjes heel veel en sloeg ze zich zelf steeds weer wakker. Doordat ze zo onrustig was werd ze ook steeds wakker. De eerste nacht dat we uit het ziekenhuis kwamen en gingen slapen, heb ik de rest van de nacht haar armpjes vast gehouden en tegen haar aangedrukt (wel zachtjes hoor). Doordat ik haar armpjes vast hielt heeft ze lekker geslapen maar zodra ik ze los liet gingen haar armpjes weer overal heen en sloeg ze zichzelf weer wakker.

 

Het inbakeren.

Na 3 nachten slecht slapen door dat Quinty heel erg onrustig was, hebben we haar de puckababy piep aan gedaan. De puckababy piep is voor baby's van 0 tot 3 maanden, deze hadden we al gekocht in de zwangerschap. De puckababy piep is een slaapzakje waar de armpjes van de baby ook in het slaapzakje zitten, het slaapzakje kost 39,99 euro

 

 

Mijn ervaringen met de Puckababy piep.

De Puckababy is heel gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de baby in het slaapzakje doen de band om de buik vast te maken en het slaapzakje dicht te ritsen. Wanneer de rits dicht zit kan de baby zijn of haar armen nog maar een klein beetje bewegen, de voetjes kunnen ze net ze bewegen als in een normaal slaapzakje. 

 

Ik was heel blij dat we de Puckababy al in huis hadden, omdat het gelijk werkte voor Quinty. Quinty heeft hem 1 1/2 maand met elk slaapje aangehad. Na anderhalve maand deed ik hem alleen nog maar S'nachts aan en overdag een normaal slaapzakje. Na een week ben ik hele maal gestopte de Puckababy en sliep Quinty in een normaal slaapzakje. Quinty slaat nu niet meer wild om zich heen als ze slaapt en slaapt veel rustiger!

 

Voor en nadelen van de Puckababy piep.

De belangrijkste voordelen van de Puckababy piep zijn natuurlijk het gebruik gemak, de rustige baby die ik er van kreeg en dat de baby zich er niet uit kan wurmen. De nadelen van de Puckababy piep is dat het best een prijzig slaapzakje is vergeleken met andere inbaker slaapzakjes. 

 

al met al heeft het mij en vooral Quinty geholpen om gewoon te kunnen slapen, en was het slaapzakje echt een succes!