· 

12 weken oud.

12 weken oud! Wat gaan de weken super snel... Van een kleine baby die bijna de hele dag sliep, naar een baby die langzaam de wereld aan het ontdekken is (vooral haar handjes op dit moment). Van maatje 50 naar 62 gegaan. Quinty was bij de geboorte 53cm en 3815 gram en is op dit moment ook 62cm en 5690 gram.

 

Voeding.

Quinty krijgt sinds ze 5 week oud is flesvoeding. Eerst kreeg ze 120cc water + 3 schepjes voeding. Quinty krijgt kunst voeding van hero baby nutrasense standaard 1, waar ik erg tevreden over ben! Qua voeding krijgt Quinty nu meer, ze krijgt nu 150cc water + 5 schepjes voeding. Tussen de voedingen moet minimaal 3 uur zitten en maximaal 4 uur. Toen ik net over ging op kunst voeding heb ik eerst op aanvraag gedaan en steeds meer om vaste tijden (tussen de 3 en 4 uur). Quinty heeft niet echt vaste tijden tussen de voeding, de ene keer zit er 3 uur tussen en de andere keer 4 uur. De laatste fles voor de nacht krijgt Quinty wat dikkere melk van Hero baby nutrasense comfort+ 1 (180 water + 6 schepjes). Door de wat dikkere melk slaapt ze heel goed S'nachts, de laatste fless krijgt ze meestal rond 10/11 uur.

 

Slapen.

Quinty is een kleine slaapkop! Na de fles van 7/8 uur S'avonds gaat Quinty de "nacht" in, ik maak haar dan rond 10/11 uur wakker voor de laatste fles en dan slaapt ze door terwijl ze de fles helemaal leeg drinkt. Quinty komt voor de eerst volgende fles om 5/6 uur en slaapt dan ook gelijk weer verder. In het weekend komt ze rond 9/10 uur en meestal zitten we kan even gezellig te "kletsen" en daarna vallen we weer lekker inslaap. Wanneer Quinty weer wakker word gaan we aankleden en naar beneden om de fles te doen en even samen te spelen, wanneer Quinty weer moe word geeft ze dat aan door een beetje te jammeren. Zodra ik Quinty op bed leg en een speen geef is ze meestal ook zo vertrokken. Overdag slaapt Quinty ongeveer 1/2 uur, daarna word ze wakker en wil ze ook niet meer slapen. 

 

Spelen.

Quinty vind kleurtjes en figuurtjes heel leuk om naar te kijken en tegen te brabbelen. Een paar week geleden heb ik daarom ook een speelkleed aangeschaft waar ik heel blij mee ben. Quinty vind het geweldig en zit te lachen en te brabbelen naar de speeltjes die er aanhangen. Ik vond het lastig om een speelkleed te vinden die niet zo duur was omdat ik hem maar een paar maandjes zou gebruiken. Gelukkig heb ik een hele leuke gevonden bij www.mamaloesbabysjop.nl voor 14,99. Quinty heeft ook een klein knuffeltje van een hondje, wanneer Quinty die ziet begint ze hele verhalen te vertellen tegen dat knuffeltje. Super mooi om te zien dat ze steeds meer kan, en echt geniet van alle kleurtjes en geluidjes om haar heen!

 

Quinty is nu een hele vrolijke en tevreden baby, ze geeft aan wanneer ze moe is of als ze iets niet meer leuk vind. En dat ik nu extra genieten !!