· 

kraamweek.

De eerste keer naar buiten met Quinty, ze was hier 5 dagen oud!
De eerste keer naar buiten met Quinty, ze was hier 5 dagen oud!

De eerste week als mama Demi.

 

De eerste week als mama, wat was dat raar maar ook heel mooi. Mijn leven was in 1 klap heel anders, van zwangere Demi naar mama Demi.

Elke keer als ik naar Quinty keek had ik het gevoel als of ik haar al 10x eerder had gezien. Ze kwam ze zo bekend voor, en het voelde zo vertrouwd om haar bij me te hebben. 

Ik ben 1 juli om 0:17u bevallen en mocht al na 2 uurtjes naar huis. We hadden er voor gekozen om niet 's nachts al de kraamverzorgster te laten komen (mijn moeder is zelf kraamverzorgster en heeft mij dus de eerste uurtjes thuis geholpen). De volgende ochtend om half 9 kwam de kraamverzorgster, ze was al een keer bij ons thuis geweest voor het intake gesprek, dus ik wist al wie er kwam. Zelf had ik er ook voor gekozen om in de eerste week niet al te veel kraamvisite te hebben, alleen opa en oma, oom en tante en 3 vriendinnen. Uiteindelijk ben ik daar ook heel blij mee. Ik was steeds zo moe en kon bijna de hele middag wel slapen.

 

Slaapritme.

Het slaap ritme van Quinty was de eerste 3 dagen echt heel slecht. Maar ja wat kun je ook anders verwachten van een pas geboren baby'tje die niet eens weet wat dag en nacht is. 3 nachten lang heeft ze lopen spoken, en als je net bent bevallen heb je daar echt geen trek meer in. Mijn moeder heeft de eerste 3 nachten bij mij in bed geslapen zodat ik kon slapen en zij voor Quinty zorgde. Na 3 nachten spoken ging het ineens helemaal veranderen. Ze sliep van 11 tot 3 en daarna weer van 3 tot 6/7 uur. Ik was er zo blij mee dat ze een beetje door sliep dat toen de kraamverzorgster kwam ik met een lach op mijn gezicht de deur open deed.

 

 

 

Voeding.

Tijdens de zwangerschap had ik er voor gekozen om borstvoeding te geven. Als het lukte zou ik borstvoeding geven zo niet dan ging ik flesvoeding geven.

En het lukte, gelijk vanaf het begin dronk Quinty heel goed en ging de borstvoeding heel makkelijk. Quinty die kreeg over dag om de 3 uur voeding zodat ze haar langere slaapje nachts kon doen (tip die ik heb gekregen van de kraamverzorgster). Quinty kreeg al heel snel een dag en nacht ritme, ik vond het super fijn. Wanneer Quinty in de nacht haar voeding kreeg kon ik gewoon doorslapen, en was ik overdag zo goed als uitgeslapen. Toch ging ik middags nog wel even slapen want een bevalling doet echt wel wat met je.

 

Kraamzorg.

Tijdens de kraamweek heb ik kraamzorg gehad van 'De Kraamvogel'. Ik heb een hele leuke en gezellige kraamweek gehad waar ik echt heel positief op terug kijk.

Lees ook:

Huilbaby.

Inbakeren met de Puckababy.